Alumni ontmantelen project Venona


De afgelopen jaren zijn er al verschillende leerlingen geweest die, na het behalen van een havo- of vwo-diploma van het Griftland College, hebben gekozen voor een informatica vervolgopleiding. Zo af en toe komen deze leerlingen weer eens bij ons langs op school om even bij te praten. Het is goed om de ervaring die zij opdoen met hun studie te gebruiken om te bepalen op welke punten het informatica onderwijs op het Griftland College verder versterkt zou kunnen worden.

Op 16 februari waren Chantal Vedder, Tim Beijer, Juno Prent en Joost Vledder uitgenodigd om, tijdens een hapje eten in café restaurant De Branding in Utrecht, te vertellen over de studie die zij hebben gekozen (respectievelijk Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Business & IT aan de Universiteit Twente en 2 x Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam). Het is goed om te horen dat deze leerlingen merken dat de kennisvoorsprong die zij aan het begin van de studie hadden ten opzichte van veel andere studenten heeft gezorgd voor een vliegende start. Zij herkenden veel van de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de studie. Dit maakte het voor hen een stuk eenvoudiger om de studie op een goede manier op te pakken.


De avond werd afgesloten met een opsluiting in een escaperoom in de kelderruimtes onder De Branding: project Venona (Escaping). Hoewel dit voor deze oud leerlingen de eerste keer was dat zij een escaperoom deden en hoewel Venona de moeilijkste kamer is van Escaping, slaagde het kwartet er keurig in om de bom op tijd te ontmantelen. Hierbij is het goed om te vermelden dat dit viertal absoluut geen hulp van buitenaf wilde hebben!

Het was een geslaagde bijeenkomst en we gaan dit zeker vaker doen!

;